vrachtwagen2aanhangwagenbootautotuinterraspexels-photo-24021rope-ropes-knot-woven-57396

Uw specialist in maatwerk voor dekzeilen, touwen & netten.

BGS is de touwenspecialist, van dun paktouw tot dikke trossen

Soorten touw: natuurlijke of kunstof materialen

Touw wordt gemaakt uit diverse materialen. Vroeger werden er uitsluitend natuurlijke grondstoffen gebruikt zoals vlas, hennep, katoen, manilla, sisal of kokospalm. Tegenwoordig worden veel kunststof materialen gebruikt zoals nylon, polyester, polyethyleen, polypropeen, aramide en dyneema. Omwille van de treksterkte, de slijtvastheid en weer- en windbestendigheid worden meer en meer kunststof materialen gebruikt.

 

De toepassing bepaalt de keuze van het touw

BGS verkoopt gevlochten touwen (nylon, polypropeen, polyethyleen en katoen), koorden in bol, metselsdraad (gevlochten nylon), gedraaide touwen (sisal, polypropeen, polyethyleen, synthetisch en natuurlijke vlas, nylon en katoen) en zeilgaren. Uiteraard zijn alle producten op maat verkrijgbaar.

Wij bieden heel specifieke producten aan voor tal van toepassingen. Denk aan sport en vrije tijd, maar ook ijzerwaren, hijs- en sjorbanden of producten specifiek voor de agrarische sector.

 

  • Koorden voor schommels.

  • Toebehoren voor speeltorens: glijbanen, rubberen tegels, schommelhaken, loopbruglinten, doelnetten (basket en voetbal) en klimnetten. op maat kettingen en schakels

  • Veefokkerij artikelen zoals kalvertouwen, hangnylon voor het vastleggen van koeien op stal en halsters.

  • Rolluikenlint, standaard of op maat.

  • Afboording in kunststof (gespoten nylon).

Wij leveren onze touwen per meter of op haspel. Indien gewenst kan het touw voorzien worden van gesplitste ogen.

 

Touwen op maat

Als specialist op het vlak van touwen in natuur- en kunststofvezels zijn wij het best geplaatst om producten op maat te leveren. Ook afgeleide en samengestelde producten of toebehoren hebben we in huis. Zoek je iets specifieks? Ongetwijfeld kunnen we je bij BGS helpen.

 

Voor al je touwen en koorden en afgeleide producten kun je terecht bij BGS.

Meer info over touwen